Σας φαίνεται τρομακτικό να ταΐζετε τον σκύλο σας ωμές τροφές; Όχι με αυτές τις 5 συμβουλές!

Σε πολλούς ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι η καλύτερη τροφή για τον σκύλο τους είναι η προ-συσκευασμένη σε σακουλάκι, η ιδέα να τα ταΐσουν κάτι ωμό μπορεί να ακούγεται απίστευτα τρομακτική.

Οι πιο καλοπροαίρετοι ιδιοκτήτες μπορεί να θεωρούν ότι η ωμή τροφή, τα κόκαλα και το να μην έχουν ταμπελάκι για να ξέρουν πόσο να τα ταΐσουν πως είναι μεγάλος μπελάς. Έτσι παραμένουν σ’ αυτά που ξέρουν και συνεχίζουν να τα ταΐζουν επεξεργασμένη μη-τροφή.

Δεν σας κρίνουμε. Στην αρχή μπορεί να είναι ξένο και δύσκολο. Στην ουσία, όμως, η βασική έννοια του να τα ταΐζουμε ωμή τροφή μόνο περίπλοκη δεν είναι. Βασίζεται σε απλές, ευκολονόητες ιδέες που έχουν να κάνουν με το πως τρώνε τα σκυλιά στη φύση και δίνουν βάση στον σκύλο σας ως μονάδα. Και στην τελική δεν είναι καθόλου τρομακτικό.

Στο πνεύμα του απλού, σας δίνουμε 5 συμβουλές για να παρέχετε στον σκύλο σας ωμή διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα:

1. Ισορροπία

Ισορροπήστε ασβέστιο και φώσφορο, σημαντικά μεταλλικά στοιχεία δίνοντας μισή ποσότητα κρέας και όργανα και μισή ποσότητα κόκαλα με κρέας όπως αρνίσιους λαιμούς, φτερούγες και λαιμούς κοτόπουλου, μοσχαρίσια παϊδάκια, ουρές χοιρινού και λαιμούς γαλοπούλας. Ολόκληρα ψάρια, ωμά αυγά με το κέλυφος και ο πατσάς έχουν την σωστή αναλογία ασβεστίου προς φώσφορο.

«Και τι γίνεται με τις υπόλοιπες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία»; Θα ρωτήσετε. Υπάρχουν και αυτές. Προσθέστε μερικά όργανα και είστε έτοιμοι…

2. Τα σωθικά μετράνε εξίσου

Εφόσον το κρέας από όργανα πρέπει να αποτελεί περίπου το 15% της διατροφής του σκύλου σας, είναι σημαντικό να τον ταΐζουμε όλα τα ζωικά μέρη. Τα όργανα είναι γεμάτα θρεπτικές ουσίες, καθώς και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β, φωσφόρου, σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και ιωδίου. Επίσης παρέχουν τις σημαντικές διαλυτές στο λίπος βιταμίνες Α, D, E και Κ. Τα ζωντανά ελευθέρας βοσκής αναπτύσσουν ακόμα περισσότερο αυτές τις θρεπτικές ουσίες από τα ζώα που τρέφονται με σπόρους. Αν δεν τον έχετε ταΐσει ξανά όργανα, ξεκινήστε σταδιακά γιατί στην αρχή μπορεί να προκαλέσουν υδαρή κόπρανα.

3. Αηδιαστικά αλλά καλά

Δεν πειράζει να τα ταΐζουμε αηδιαστικά πράγματα. Όχι μόνο ενδείκνυται να τα ταΐζουμε πράγματα όπως συκώτι, πνευμόνια και πάγκρεας, αλλά αν βρείτε πράγματα όπως μάτια, μυαλά, τραχεία και όρχεις, τολμήστε το. Το πιο πιθανό είναι ο σκύλος σας να τα καταβροχθίσει αμέσως αλλά επίσης θα πάρει και τα πλεονεκτήματα από μία συλλογή θρεπτικών ουσιών. Η μοσχαρίσια τραχεία, τα αυτιά του γουρουνιού και τα πόδια της γαλοπούλας για παράδειγμα είναι γεμάτα φυσική χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη, που βοηθούν να χτίζονται υγιείς αρθρώσεις.

Όσο πειραματίζεστε με τις παράξενες τροφές, να τηρείτε έναν χρυσό κανόνα: μην τα ταΐζετε ποτέ μαγειρεμένα κόκαλα. Τα ωμά κόκαλα είναι αρκετά μαλακά για να λυγίσουν και εύπεπτα ενώ τα μαγειρεμένα κόκαλα είναι αιχμηρά και επικίνδυνα.

4. Frankenprey

Η Ισορροπία Στον Χρόνο είναι το κλειδί. Αντί να προσπαθείτε να φτιάξετε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα κάθε φορά, χρησιμοποιείστε την τεχνική Frankenprey. Στην διάρκεια μίας εβδομάδας ή μερικών ημερών, ταΐστε το ισοδύναμο ενός ολόκληρου ζώου. Σκεφτείτε από τι αποτελείται ένα κοτόπουλο ή μία κατσίκα στο σύνολο και ταΐστε τον σκύλο σας αυτά τα μέρη στη διάρκεια κάποιων ημερών, διατηρώντας περίπου ίσες αναλογίες κρέατος προς κόκαλα και κρέατος προς όργανα. Μόλις τον έχετε ταΐσει ένα πλήρες ζώο (χρησιμοποιώντας κομμάτια από διάφορα ζώα), ξέρετε ότι ο σκύλος σας βρίσκεται σε ισορροπημένη διατροφή. Όσον αφορά στην ποσότητα, ξεκινήστε ταΐζοντας περίπου το 3% του βάρους του σώματός του, στα κουτάβια δώστε το 4-6% του αναμενόμενου βάρους στην ενηλικίωση. Αν αρχίσει να δείχνει κάπως βαρύς, μειώστε την ποσότητα. Πολύ αδύνατος; Αυξήστε την ποσότητα. Απλό.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει και μία μέρα νηστείας κάθε μία ή δυο εβδομάδες για τους σκύλους άνω των έξι μηνών. Η νηστεία μπορεί να τονώσει την υγεία επιτρέποντας στο πεπτικό σύστημα του σκύλου να εστιάσει στην αποτοξίνωση αντί για την συνεχή πέψη. Αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει ο οργανισμός και θα βοηθήσει με το ανοσοποιητικό σύστημα εφόσον η πλειοψηφία της ανοσοποιητικής λειτουργίας βρίσκεται στα εντόσθια. Η νηστεία μπορεί να περιλαμβάνει ένα κόκαλο από λαιμό κοτόπουλου ή μοσχαριού για να έχει να μασάει και τέλος.

5. Να Ξέρετε από πού Προέρχεται

Να παρέχετε την καλύτερη δυνατή τροφή. Το πλεονέκτημα μιας ωμής σπιτικής διατροφής είναι ότι ξέρουμε ακριβώς από πού προέρχεται το φαγητό του σκύλου μας. Ως εκ τούτου, να αναζητάτε λαϊκές αγορές, ντόπιους χασάπηδες, αγρότες και συνεταιρισμούς. Να επιλέγετε τα ντόπια αντί των μεγάλων αλυσίδων μαναβικής. Όσο πιο άμεσα πηγαίνετε για το κρέας, ας πούμε στον αγρότη, τόσο πιο πολλές πληροφορίες θα μπορείτε να μάθετε για το πώς χειρίζονταν τα ζώα. Ήταν σε κλουβί με μικρό χώρο για να κινούνται; Τους έδιναν αντιβιοτικά; Τι τα τάιζαν; Τέτοια πράγματα. Η καλύτερη επιλογή είναι τα οργανικά, ελευθέρας βοσκής για να προλαμβάνετε λιγότερες τοξίνες και περισσότερες θρεπτικές ουσίες. Αν τα χρήματα είναι θέμα (μπορεί να είναι λίγο ακριβά), αγοράστε το καλύτερο που μπορείτε και να κυνηγάτε τις προσφορές στα κρέατα υψηλότερης ποιότητας.

Και μ’ αυτές τις πέντε(5) συμβουλές θα κάνετε μεγάλα βήματα στην διασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος για τον σκύλο σας με τροφές που σίγουρα θα απολαμβάνει.

×
ΦΙΛΤΡΑ