Αποτοξίνωση & θεραπευτική κρίση με την ωμή διατροφή!

Η υγεία δεν είναι απαραίτητα απλά η απουσία της ασθένειας αλλά μια καθολική καλή κατάσταση σε όλα τα επίπεδα-φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό.

Η ασθένεια προκύπτει όταν το κύτταρο δεν λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων του είτε εξαιτίας τραυματισμού, τοξικότητας, κακής λειτουργίας ή ενός συνδυασμού αυτών. Η ασθένεια προκύπτει από το στρές που μπορεί να δημιουργηθεί από την απουσία σωστής διατροφής, από έναν βομβαρδισμό τοξινών στο περιβάλλον αλλά και την κούραση. Το σώμα πληρώνει αυτό το τίμημα με το να μην ακολουθούμε τους νόμους της φύσης & αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς αλλά και για τα ζωάκια μας. Η ασθένεια δεν προκύπτει έτσι απλά αλλά «κερδίζεται» με έναν επιβαρυντικό τρόπο ζωής όπως και η υγεία άλλωστε που χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί.

Το σώμα έχει μια έμφυτη επιθυμία για τέλεια υγεία. Καθώς επιθυμούμε για το ζωάκι μας καλύτερη υγεία με το να ακολουθούμε τους φυσικούς νόμους της υγείας όπως η σωστή φυσική διατροφή ή ένα φυσικό θεραπευτικό πρόγραμμα τότε ξεκινάει και η διαδικασία της θεραπείας. Κατά την διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας το σώμα αρχίζει μια διαδικασία αποτοξίνωσης καθώς αρχίζει να αποβάλλει όλα τα τοξικά κατάλοιπα που έχουν συσσωρευτεί σε ζωτικά όργανα για τόσο μεγάλο διάστημα.

Αυτή η αποβολή τοξινών ονομάζεται θεραπευτική κρίση όπου το σώμα εμφανίζει συμπτώματα ασθένειας στη προσπάθεια του να ξεμπλοκάρει και να καθαρίσει αλλά και να αναδομήσει μπλοκαρισμένη ενέργεια. Τα όργανα καθαρίζουν για να αναγεννηθούν και ο παλιός ιστός αντικαθίσταται με καινούργιο.

‘’Ουσιαστικά ο οργανισμός γίνεται χειρότερα μέχρι να γίνει καλύτερα’’

Όταν το σώμα του σκύλου έχει λάβει περισσότερες τοξίνες από ότι μπορεί να φιλτράρει (και σκεφτείτε ότι αυτά τα όργανα που φιλτράρουν είναι κυρίως το
συκώτι και τα νεφρά) τότε φτάνει σε μια κατάσταση τοξικής υπερφόρτωσης.

Ποιες είναι οι συνθήκες που το δημιουργούν:

– Τροφή φτωχή σε θρεπτική αξία με συντηρητικά και πρόσθετα και χωρίς ζωτική ενέργεια

– Συνεχείς επαναληπτικοί εμβολιασμοί (το πρωτόκολλο έχει αλλάξει, δεν είναι απαραίτητοι τόσοι ετήσιοι εμβολιασμοί και το πιστοποιούν οι ολιστικοί κτηνίατροι του εξωτερικού)

– Περιβαντολλογικές τοξίνες/χημικά/φυτοφάρμακα/παρασιτοκτόνα κλπ.

Εάν δεν μειωθεί το τοξικό φορτίο ή σταματήσει εντελώς τότε εκδηλώνονται επικίνδυνες για την ζωή του ζώου ασθένειες όπως οι εκφυλιστικές ασθένειες (ασθένειες που προκύπτουν από την αλλαγή/μεταβολή του κυττάρου: διαβήτης/αρθρίτιδες/καρκίνος). Όλες αυτές οι ασθένειες είναι ουσιαστικά η απάντηση του οργανισμού στο τοξικό φορτίο.

Όταν ξεκινήσει η διαδικασία της αποτοξίνωσης ο σκύλος/γάτα μπορεί να εμφανίσει τα παρακάτω συμπτώματα:

– Λήθαργο/υπνηλία
– Πόνο στις αρθρώσεις και δυσκαμψία
– Κακή αναπνοή
– Εκκρίσεις από τα μάτια και τα αυτιά
– Δερματικά εξανθήματα και μολύνσεις
– Υδαρή κόπρανα
– Απώλεια τρίχας
– Στομαχικές διαταραχές
– Βλέννα ή αίμα στα κόπρανα
– Σκουρόχρωμα ούρα

Η θεραπευτική κρίση με την ωμή διατροφή:

Όταν ο σκύλος/γάτα αρχίσει την φυσική βιολογικά κατάλληλη ωμή τροφή δηλαδή μια τροφή ανώτερης θρεπτικής αξίας που είναι πιο κοντά στην φυσική του κατάσταση και μεταβολισμό, ενδέχεται ο οργανισμός του/της να μπει σε διαδικασία θεραπευτικής κρίσης λίγες ώρες ή μέρες από το ξεκίνημα της τροφής και μπορούν να διαρκέσουν ακόμη και για αρκετό διάστημα.

Δείτε τι αναφέρει ο Stanley S. Brass N.D για την τροφή ανώτερης ποιότητας:

“ Όταν η ποιότητα της τροφής που εισέρχεται στο σώμα είναι ανώτερης ποιότητας από ότι ο ιστός από τον οποίο αποτελείται το σώμα τότε το σώμα αρχίζει να αποβάλλει το χαμηλότερης βαθμίδας υλικό και χρησιμοποιεί την νέα τροφή για να φτιάξει νέο και καλύτερο ιστό’’.

Αυτό το διάστημα είναι σημαντικό να αφήσουμε τον οργανισμό του ζώου να θεραπευτεί χωρίς την παρέμβαση φαρμάκων (ή τουλάχιστον χημικών φαρμάκων) γιατί διαφορετικά δημιουργούμε ένα φαύλο κύκλο όπου τα συμπτώματα της θεραπείας αντιμετωπίζονται σαν ασθένεια και έτσι διακόπτεται συνεχώς η θεραπευτική διαδικασία και επιβαρύνεται το ήδη κουρασμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ξεκινήστε σταδιακά την μετάβαση με ένα πιο απλό γεύμα, δώστε άφθονο φρέσκο φιλτραρισμένο νερό, προσφέρετε του ξεκούραση με ένα ζεστό και αναπαυτικό κρεβατάκι και ο οργανισμός του θα κάνει την δουλειά που έχει προγραμματιστεί να κάνει από την φύση του, την αυτό-ίαση. Το σώμα του σκύλου είναι αρκετά σοφό, στοχεύει συνεχώς για καλύτερη υγεία και ευημερία με φυσικό τρόπο. Αυτός είναι ο δρόμος της Μητέρας Φύσης. Συνεχώς παλεύει για ομοιόσταση, μια διαδικασία ισορροπίας στο σώμα.

Μπορείτε να ενισχύσετε την διαδικασία με βοηθητικά συμπληρώματα διατροφής όπως
πεπτικά ένζυμα γιατί με την επεξεργασμένη τροφή είναι λογικό να έχουν μειωθεί . Έτσι βοηθάτε την διαδικασία της πέψης και δεν κουράζεται τόσο το πεπτικό σύστημα.

Μπορείτε να δώσετε βότανα, αιθέρια έλαια, να του κάνετε μασάζ, ότι φυσικό εναλλακτικό και θεραπευτικό μπορείτε για να τον βοηθήσετε σε αυτή την διαδικασία καθαρισμού και αποτοξίνωσης.

Θυμηθείτε ότι τα συμπτώματα δεν θα κρατήσουν για πάντα και ο σκύλος σας σταδιακά θα αρχίσει να νιώθει και να είναι καλύτερα από ποτέ!

Πηγές:
https://www.thewholedog.org/artHealingCrisis.html
Dr. Pitcairn’s New Complete Guide to Natural Health for Dogs and Cats

Posted in RNF
×
ΦΙΛΤΡΑ